woensdag 4 november 2009

Een klein beetje vakantie

'k heb net 2 daagjes vakantie met m'n mama erop zitten... en we vonden het allebei super, we hebben ons héél goed geamuseerd.

Zaterdagnamiddag zijn we naar Puyenbroek gereden, 't was daar vanalles van Halloween...
We waren er rond 17 u, eerst een hele eind gewandeld, en dan kwamen we allemaal rare mensen tegen... heksen, mensen met bloed aan hun gezicht... best wel griezelig, maar 'k vond het niet erg...
'k heb een beetje mogen eten van papa z'n wafel en mama haar hamburger... en ik was alles al terug vergeten... mmmm.... lekker !
Daarna zijn opa en oma ook nog afgekomen, 't begon al donker te worden...
Samen zijn we aan een wandeling begonnen, de mensen voor ons hadden allemaal fakkels bij, en die vuurtjes waren echt wel mooi ! Af en toe probeerde er mij iemand bang te maken, maar 'k was toch 't meest gefascineerd door de mooie vlammetjes.
'k ben helemaal niet bang geweest, want 'k had een lichtje gekregen van papa!

Zondag ben ik bij Senne gaan spelen, samen met mama en papa...
Leuk hoor, allemaal anders speelgoed dan bij ons thuis !!!

En maandag was ik met mama alleen thuis...
'k heb mij mogen uitslapen, als ik uit mijn bedje kwam zei ze dat ik terug wat koorst had, maar 'k voelde mij super !!!! We hebben heel leuk samen gespeeld, mama heeft mij tekeningen gemaakt, en we hebben samen gekleurd, 'k mocht spelen met echte kleurpotloden.
Daarna samen gepuzzeld, in het ballenbad gespeeld.... hééééééél veel samen gespeeld, tikkertje...tik tik tik op mijn buik.... vind ik hilarisch !!!!!

En dinsdag zijn we samen naar de markt geweest, 'k heb een muts en sjaal en wanten van ons mama gekregen... die wanten... daar heb ik het zo nog niet voor hoor... die pakken mijn handen zo helemaal in ... 'k heb bij oma mijn patatjes mogen opeten, en daarna mocht ik mee naar huis voor een dutje te doen...
Daarna samen met mama de kasten uitgekuist... ik mocht alles uit de kasten trekken en op een hoop zwieren.... echt wel plezant !!!
en daarna moest ik naar de kliniek bij een zachte lieve dokteres... die heeft me nog eens volledig onderzocht.. en daarna heb ik een prik in mijn hand gekregen... ze wouden wat bloed van mij om eens te kijken wat er juist mis is met mij.... allé, zo'n gezond bazeken dat ik ben... 'k heb ondertussen al 16 tandjes, weeg 11,84 kg en ben veel te groot volgens ons mama... wa kan er nu mis zijn met mij... ah niets, 'k wil gewoon wat meer tijd met jullie doorbrengen ;-)
't zal nie pakken... morgen sturen ze me weer naar de creche om met de kindjes te gaan spelen...
och, 't zal ook wel leuk worden, lekker ravotten met Martijn, en Mathias, met Louis, en allemaal de andere kindjes...

Salu !

maandag 3 augustus 2009

vakantie

'k heb net een leuke vakantie achter de rug... eerst een weekje mama en papa helemaal alleen voor mij, samen naar Brugge getrokken en bij tante Emmy en Kris... tof dat ze zoveel bij mij waren, en toen hebben we héééééééél lang gereden, en uiteindelijk kwamen we in een nieuw huisje terecht, Rune was er ook, en Giel, en nog een klein baby'tje Milan... allemaal woonde ze in hetzelfde huis als ik... maar er was zoveel te beleven dat ik niet wou slapen... 'k wou alles van de eerste tot de laatste moment meemaken... zelfs 's nachts, maar ze konden precies allemaal niet zo lang opblijven als ik...pfff de mietjes!!!!
na 3 dagen met hen opgetrokken en gespeeld te hebben, en het dierenpark bezocht te hebben, zijn we nog verder gereden... richting Duitsland zei ons mama... mama maar rijden, en papa moest de kaart lezen... tot hij ziek werd in de auto... aiaiai... papa had geen bavetje aan, maar er kwam vanalles uit zijn mondje... 'k denk dat ik da niet moet proberen zenne!!!!
Weeral een nieuw huisje, maar dit keer voor mij alleen... héérlijk, 'k kon kruipen waar ik wou, 'k had een tafel waar ik kon ronddansen, we gingen gaan zwemmen, 'k heb met den auto in het andere dierenpark mogen rijden... ja, 't was echt wel tof... ze deden allemaal leuke dingen met mij, en waren constant met me bezig... 'k vind vakantie echt wel iets voor mij, waarom kan dat niet altijd zo zijn?... maar na 'k weetnie hoeveel dagen zijn we terug naar huis gereden...eerst nog even gestopt in Luxemburg voor met de step te gaan rijden en daarna terug in de auto... zo lang, dat ik mijn oogjes maar heb dichtgedaan, want mijn tandjes deden mij ook pijn, 'k heb zo 2 van die stomme hoektanden die verschrikkelijk veel pijn doen... hoeveel tanden moeten er nog komen... 'k heb er toch al genoeg!!!
terug thuis was ik ZZZZOOOOO blij, eindelijk mijnen tractor terug, 'k dacht dat ik hem nooit meer ging zien, en mijn kamertje met mijn beestjes... 'k heb ze één voor één een aaaaitje gegeven, 'k was bang dat ik ze nooooiiit meer ging zien... maar gelukkig, ze waren er nog allemaal...
Toen papa verjaarde fluisterde mama me iets in m'n oor, ze zei dat ik voor papa alleen moest lopen... och als het dat maar is, je moet het maar vragen hé!... en speciaal voor mijne papa ben ik op zijne verjaardag beginnen stappen... leuk zenne, mijn armen in de lucht en van bij mama naar papa, en terug bij mama, en naar oma, en naar de andere oma en naar opa..... jjjjiiiiihhhhhaaaa, iedereen pakt mij en zwiert mij in de lucht, ze zijn allemaal zo fier precies... gekke mensen!!!
Maar 't is wel leuk zo stappen, nu kan ik echt wel zelf gaan naar waar ik wil... af en toe val ik nog eens pardoes op mijn poep, chance dat ik dan een malse pamper aan heb... 'k heb me al dikwijls afgevraagd waarom ze mij dat altijd aandoen, maar nu weet ik het, das een bumper voor als ge op uw poep valt!!!
Gisteren ben ik nog naar de Lokerse Feesten geweest, ah ja, 'k kan nu stappen dus ben ik een grote jongen, en 'k heb op het molentje gezeten van de grote jongens... in een vliegtuigje.... super!!!! 't ging naar boven en naar beneden, 't draaide rond, 't maakte lawaai...echt iets voor mij!!!!!
Maar vanmorgen was het schone leven weer voorbij, mama en papa moesten gaan werken.... en ik moest terug naar de creche :-(... dikke tranen gelaten, maar niet zo heel lang, 'k moest daar ook alles eens verkennen al wandelend hé, en 'k heb gedanst... ja, 'k kijk al een heel klein beetje uit naar de volgende vakantie, maar 't zal nog effekes duren... jammer, 't was fijn!

dinsdag 5 mei 2009

Tandjes

'k heb nog een nieuwtje te melden... tandje n° 8 is doorgebroken...
rechts vanonder... nu ben ik aan 't sparen voor 2 mooie rijtjes van 4 tanden...
't is echt wel lief en schattig als ik deze bloot lach!!!!

een nieuwe wereld gaat open : ik kan kruipen !!!

Heilaba,

Ik ben nog wel een tijdje ziek gebleven, op een keertje was het zo erg dat mama met mijn naar 't ziekenhuis is gereden... ik kreeg al weken aan een stuk van die vieze smurrie (antibiotica) noemen ze dat, bah... en niets bleek te helpen, dan was het een flesje van diet, dan van dat, dan weer een ander smaakje... 'k lust ze allemaal niet! Junifen hier, perdolan daar... wanneer hou je er nie eindelijk eens mee op heb ik mij meerdere keren afgevraagd!!!
Uiteindelijk kon het niet meer zijn, ons mama deed 's nachts geen oog meer toe, was zelf ziekepiet tot en met, en bij mij hielp ook niets, aerosollen...pff niets...in ziekenhuis hebben ze dan foto's genomen van mijn longskes om te kijken of ik geen longontsteking had... ze hebben bloed geprikt, en mij aan een infuusje gelegd...
't bleek dat ik een bronchite had, en een vies beestje in mijn bloed dat mij die koorst bezorgde...
de antibiotica die ik kreeg moest verder vechten tegen dit beest, en ik kreeg een weekje rust, samen met mama... heerlijk, de gedachte alleen al maakte mij opslag beter, dat papa zich ook nog eens een paar daagjes verlof genomen had maakte alles goed! 'k mocht mee naar de jaarmarkt in Waasmunster, leuk naar al die mensen kijken !
We zijn samen naar de Ster getrokken, waar we in de zon een lange wandeling hebben gemaakt rond het meer, samen gespeeld op het gras, een terrasje gedaan en lekker lang geluierd!
en toen ik eind van de week weer helemaal oké was zijn ze met mij gaan zwemmen naar Tielrode... Lekker spartelen in 't water.... kopje onder geweest, gespeeld met de eendjes, rondjes gedraaid in het grote bad met een zwembandje rond mij (lees zitbandje)... dit moeten we zeker nog doen !!!! Echt keitof !!!!

'k kon al een tijdje rollebollen, maar 'k had ook al iets anders gevonden, als je je voeten onder je trekt, kan je je buik van de grond heffen... gek hoor! je kunt dan wiebelen, en lekker zot doen!!!
maar in de crèche zag ik ook hoe anderen zo vooruit gingen... mmm...verdacht, dat is iets wat ik nog niet kan, hoe zit dat in elkaar?!?
Opeens op 26 april had ik het door, er was bezoek, mama's collega was hier, en ik mocht spelen op de speelmat samen met Elena en Lukas.... ze lieten mij doen, en ik heb geprobeerd, en geprobeerd... maar 't lukte niet... de mensen waren eindelijk vertrokken toen mama bij mij kwam en vroeg of ik niet tot bij haar wou komen....tuurlijk dat ik dat wou... 'k had zo nood aan een lieve knuffel van ons mama.... en toen... zomaar, hup mijn beentjes gingen vooruit, mijn armpjes ook, en ik was op weg naar mama!!! SUPER SUPER....maar 'k ben zooo moe....
nog eens, toe nog eens,....nog eens naar papa.... ja, papa, steek me nog eens in de lucht... pas op ik kom af !!!

De volgende dagen heb ik dit heel veel geoefend... iedereen stond versteld van mijn kunstje, en ik wou niemand teleurstellen hé, dus oefenen, oefenen...
Maar op mijn benen staan is nog vééél leuker.... door mijn benen zakken, en dan mij terug groot proberen maken.... dansen aan de spijlen van mijn park...en af en toe is het boink....op mijn poep... of boink met mijn hoofd tegen 't bed of tegen de grond... 'k doe dan of dat het nie pijn doet hé... 'k ben wel een beetje nen stoeren hé!
'k heb sandaaltjes gekregen maatje 19, ze zijn bijna te klein, daarom mag ik ze héél veel aandoen!
en als ik die aan heb, dan is op mijn benen staan nog cooler!!!
nu proberen ze mij mijn voetjes te laten verzetten, maar euh, 'k ben nog wat bang, mag dat wel met die schoenen?... 'k ga daar toch nog effekes mee wachten ;-)

Dikke kus

Tibe

donderdag 12 maart 2009

Lange lange tijd geleden!

Hei hier ben ik weer.... nu is het lang geleden hé, maar ik heb het zo druk met naar de crèche te gaan, bij de oma's en de opa's...ik moet zoveel nieuwe dingen leren en doen, dat ik helemaal ben vergeten schrijven...erg hé!

hoe is het met mij ondertussen verlopen, ik ben al een flinke jongen van 7 maand... heb ondertussen ook al 4 tanden bovenaan, ik kan al rollen en terug rollen, en spendeer nu enorm veel tijd met dingen vast te nemen en te bestuderen, van de ene hand in de andere te stoppen, en rond te draaien... 'k heb zo van die blokken gekregen met allemaal verschillende kleurtjes en vormen... schitterend!!!

maar 'k ben de laatste tijd ook wel al flink ziekepiet geweest.... vanaf de moment dat ik in de crèche ben terecht gekomen had ik al direct een flinke snottervalling te pakken...
ge zou van minder!... ik was echt wel veel liever bij mama, 'k vond het de eerste weken echt niet tof in de crèche... zoveel lawaai, zoveel kindjes... en zo weinig aandacht voor mij alleen... ik was ZOOOO verdrietig, ganse dagen heb ik op mama en papa gewacht, en tegen dat ze er eindelijk waren, waren mijn oogjes zo moe, dat ik ze onderweg al dicht moest doen...
ons mama had het er moeilijk mee om mij zo te zien, maar ze heeft mij het allemaal eens uitgelegd dat mama's en papa's moeten werken voor centjes te verdienen, zodat ik later niets te kort kom, en dat ze me allebei nog altijd even graag zien... dat ik plezier moet maken met de andere kindjes, dat ik met ze mag spelen en ravotten, en dat ik dingen moet leren van de grote kindjes...
Met volle moed ben ik aan een nieuwe periode begonnen... maar 'k heb het nog moeilijk om daar te slapen zenne... ze vallen dan soms zo midden van mijn dutje binnen, en lap, dan is het gedaan hé, dan kan ik echt mijn slaap niet meer vinden!
en 's nachts heb ik zoveel last van mijn neusje... ik wil mijn tutje in mijn mond, maar kan niet ademen langs mijn neusje... maar als ik dan wat roep, dan komt ons mama wel af, en steekt liefdevol mijn tutje terug in mijn mond...

ik heb overlaatst iets ontdekt...'k heb iets gevonden waardoor het een piece of cake is om op mijn buik te draaien... zalig als je dat zelf kan, 'k kon er echt niet meer mee stoppen! Ons papa moest nogal kijken hoor als hij op 18 januari terug thuis kwam van het autosalon, en ik mijn kunstjes fier aan hem toonde... ons mama zat nogal te blinken zenne... maar 'k had 1 probleem... dan lig je daar op uwen buik te paraderen, maar na nen tijd is da flink vermoeiend, en hoe geraak je in godsnaam terug op dienen rug? ..... ouw.... mama roepen!!!!
maar ondertussen (eigenlijk nog maar een week !) weet ik hoe het moet om dit zelf te doen, dus nu ist makkelijk hé, wil ik op mijnen buik liggen, draai ik mij op mijnen buik... wil ik op mijn rug.. gewoon floep en ik lig op mijen rug... en floep: buik en floep: rug... en dikwijls lig ik nu naast mijn mat!!!!

'k weet ook hoe ik nie meer naar die crèche moet !!! Gewoon doen of je hééééél ziek bent...en dan mag je naar grote oma en opa of mag je bij kleine oma.... 'k had eens een keelontsteking (eigenlijk wel een redelijk goeie zenne) en dan wordt je zo verwend! eigenlijk is ziek zijn toch wel een klein beetje feest!... na mijn keelontsteking had ik dan een ontsteking aan mijn oogjes (te diep in die van mama gekeken, want die had da ook) en nu zit ik weer met koorts...
ons mama heeft al met mij van hier naar daar gereden, en 't lukt haar precies nie goed om het opgelost te krijgen... van 's morgens begint ze al.. siroopje hier, pufjes daar, nog iets in de poep (ge moet er wa voor over hebben zenne voor vakantie bij de oma's !) maar vandaag was het dubbel feest! Ons mama is zelfs voor mij thuisgebleven.... zalig kroelie kroelie doen met mama op de speelmat... lekker in bad... samen werken met mama in den bureau...ja, das wel allemaal niet zo makkelijk... zij zit dan den ene kant van den bureau, en ik mag haar dan aankijken van den andere kant... leuk om zo met z'n tweetjes te werken...alhoewel ons mama het soms wel vergeet zenne, ze zit dan meer met mij te spelen.... FEEST FEEST FEEST!!!!

Vorige week heb ik met Rune mogen spelen... das nen kadee zenne, maar wel nen toffen hé!
Daar ga ik nog veeeeeeel plezier mee beleven !
en met Senne ook, jammer dat we nu elkaar niet zoveel meer zien... als ik ziek ben, mag ik niet bij hem ;-(.... volgende week misschien.... hopelijk! 'k zal mijn best doen, beloofd!

maandag 5 januari 2009

Eerste keer naar crèche

Maandag 05/01/2008... een mijlpaal.... mijn mama en papa hebben mij vanmorgen afgezet in de kastaar....

Mama en papa waren weg zonder dat ik het eigenlijk goed door had, 'k heb gespeeld op de puzzelmaten, en in de relax... 'k werd wa moe, bij mama mocht ik altijd héél lang slapen, maar nu moest ik vroeg uit mijn bedje, mama moest gaan werken ... ze heeft me nog een dikke zoen gegeven, ze zag er wel wa verdrietig uit..... euh wacht eens effekes.... euh waar is ze eigenlijk, waar is papa.... euh wie pakt er mij hier en steekt mij in da bed... ah nééé hé!!!!! WAAR IS MIJN MAMA OF PAPA??????????...... Gek bed, mijn knuffel van thuis ja, maar euh, ons mama?!?.... néé néé zo gaat de vlieger hier nie op... keelgat open totdat mama komt...
Geen avance.... vreemde madam komt mij uit mijn bed halen....
"euh madam, wij moeten eens klappen, 'k wil eigenlijk nu wel al terug naar huis"....
ja daaaa, in een park wa liggen......
mmmm.....ligt toch precies wel goe, toch effekes mijn oogjes toedoen, misschien als ik ze opendoe is ons mama daar...........

11u.......ah patatjes!!!!!!!! mmmmmm met bloemkool....... mmmmmm grote portie........
mmmmmmm.....buikje dik en rond.... allé ten, 't valt hier toch wel mee, maar van allemaal da eten en da kijken wordt ik wel zoooooooo moe en ons mama is hier nog nie hé... straks misschien nu nog effekes slapen...... boink, licht uit!

13u15.... nog altijd geen mama :-( ...... 't komt noooooooooiiiiiiiit meer goe, ze hebben mij hier achtergelaten hé.......
kijk, weeral die rare madam van daarnet, ah, die kriebelt mij......hé zotte doos, stop stop nie doen daar kan ik nie tegen,.......wwwwaaaahhhh.... 'k heb kriebels aan mijn voeten, oh nee, daar ook....
mmmm, nieuw speelgoed, interessant... nen roden auto, en allemaal nieuwe dingen... ah fijn, fijn, fijn....

15u.... woehoe, 'k krijg hier ook fruitpap..... mmmmmm.... en nog een hap, doe eens vliegtuigje zoals mijn mama!!!!......neeee, 't is nie zoals bij mama!!!! MAMA...... PAPA.......
't is echt om zeep hé !!!
Oh ja, zwier me maar terug in 't park, als ge denkt da ik daarmee getroost zal zijn!!!!

ah kijk hiernaast ligt er ook iemand, tiens die sparteld, en daar, kijk die kruipt op handen en voeten... oh nee man ziet da af, die gaat nogal zenne.... 'k durf wedden dat ik hem binnen 5 maand voorbij steek!... maar nu nog nie, nu nog effekes rusten...


AAAAAAHHHHHHHH mijn papa, mijn allerliefste papa, hij is mij niet vergeten, ja papa, 'k heb wel veel verdriet gehad hoor, 'k heb wel een knuffel verdiend zenne!

en MAMA.... eind goed al goed...ze heeft me ontzettend gemist! Allé ten, geef me nen dikke knuffel en 't is u vergeven, 'k heb wel lang op mijn mama moeten wachten hé, gelukkig heeft ze nog lekker papje voor mij voor ik in sl......p v......a.......l.......................zo moe................en hees van het wenen..........

Mijn eerste nieuwjaarsbrief

... nieuwjaaravond bij Tante Mieke...
mijn mama en papa waren als eerste present, (das naar 't schijnt héééél uitzonderlijk, maar ze willen mij goeie manieren bijbrengen!!!) 'k mocht bij tante Mieke op de schoot, en bij Barbara, maar toen kwam er zoveel volk allemaal tegelijk binnen dat ik het niet zo goed meer kon volgen hoor, 'k werd een beetje bang, 'k had honger en 'k was moe... 'k had echt een dipje, na wat troostende woorden en een flesje van ons mama heeft papa met mij naar de vlammetjes van den haard gekeken, dat ken ik van thuis hé, bij ons brand den haard ook veel en ik mag dan ook naar de vlammetjes kijken... toen besefte ik dat het allemaal eigenlijk toch niet zo erg is dan dat ik eerst dacht... 'k dacht eens goed na, en mijnen frank viel dat ik eigenlijk nog cadeautjes tegoed had....dan maar terug flink wezen zeker !!!!

Ik heb mooi mijn nieuwjaarsbrief opgezegd :

Liefste oma, liefste opa,


2008 werd een bijzonder jaar,
in augustus zette mama haar valiesje klaar,
op 08/08/08 zag ik het levenslicht
en vanaf de eerste moment ben ik voor jullie gezwicht.
Liefde en plezier wil ik met jullie delen,
ik hou er van om met jullie te spelen...
Ik gil als jullie met me tjollen,
willen jullie ook in 2009 met me rollebollen?

jullie kleinkind

Tibe Coppieters
1 januari 2009


Mijn grote opa en oma zaten nogal te blinken hoor!

De volgende dag mocht ik dit alles nog eens doen voor kleine oma en opa... en 'k heb nog meer cadeautjes gekregen! Toen ben ik wel héél flink geweest, er was ook héél veel volk, maar toen wist ik nog dat ik cadeautjes ging krijgen hé, dus heb ik mij zowieso maar wat wijs gehouden...
ziet dat die mensen zich bedachten, en hun cadeautjes terug meenamen naar huis !!!!!!