dinsdag 5 mei 2009

Tandjes

'k heb nog een nieuwtje te melden... tandje n° 8 is doorgebroken...
rechts vanonder... nu ben ik aan 't sparen voor 2 mooie rijtjes van 4 tanden...
't is echt wel lief en schattig als ik deze bloot lach!!!!

een nieuwe wereld gaat open : ik kan kruipen !!!

Heilaba,

Ik ben nog wel een tijdje ziek gebleven, op een keertje was het zo erg dat mama met mijn naar 't ziekenhuis is gereden... ik kreeg al weken aan een stuk van die vieze smurrie (antibiotica) noemen ze dat, bah... en niets bleek te helpen, dan was het een flesje van diet, dan van dat, dan weer een ander smaakje... 'k lust ze allemaal niet! Junifen hier, perdolan daar... wanneer hou je er nie eindelijk eens mee op heb ik mij meerdere keren afgevraagd!!!
Uiteindelijk kon het niet meer zijn, ons mama deed 's nachts geen oog meer toe, was zelf ziekepiet tot en met, en bij mij hielp ook niets, aerosollen...pff niets...in ziekenhuis hebben ze dan foto's genomen van mijn longskes om te kijken of ik geen longontsteking had... ze hebben bloed geprikt, en mij aan een infuusje gelegd...
't bleek dat ik een bronchite had, en een vies beestje in mijn bloed dat mij die koorst bezorgde...
de antibiotica die ik kreeg moest verder vechten tegen dit beest, en ik kreeg een weekje rust, samen met mama... heerlijk, de gedachte alleen al maakte mij opslag beter, dat papa zich ook nog eens een paar daagjes verlof genomen had maakte alles goed! 'k mocht mee naar de jaarmarkt in Waasmunster, leuk naar al die mensen kijken !
We zijn samen naar de Ster getrokken, waar we in de zon een lange wandeling hebben gemaakt rond het meer, samen gespeeld op het gras, een terrasje gedaan en lekker lang geluierd!
en toen ik eind van de week weer helemaal oké was zijn ze met mij gaan zwemmen naar Tielrode... Lekker spartelen in 't water.... kopje onder geweest, gespeeld met de eendjes, rondjes gedraaid in het grote bad met een zwembandje rond mij (lees zitbandje)... dit moeten we zeker nog doen !!!! Echt keitof !!!!

'k kon al een tijdje rollebollen, maar 'k had ook al iets anders gevonden, als je je voeten onder je trekt, kan je je buik van de grond heffen... gek hoor! je kunt dan wiebelen, en lekker zot doen!!!
maar in de crèche zag ik ook hoe anderen zo vooruit gingen... mmm...verdacht, dat is iets wat ik nog niet kan, hoe zit dat in elkaar?!?
Opeens op 26 april had ik het door, er was bezoek, mama's collega was hier, en ik mocht spelen op de speelmat samen met Elena en Lukas.... ze lieten mij doen, en ik heb geprobeerd, en geprobeerd... maar 't lukte niet... de mensen waren eindelijk vertrokken toen mama bij mij kwam en vroeg of ik niet tot bij haar wou komen....tuurlijk dat ik dat wou... 'k had zo nood aan een lieve knuffel van ons mama.... en toen... zomaar, hup mijn beentjes gingen vooruit, mijn armpjes ook, en ik was op weg naar mama!!! SUPER SUPER....maar 'k ben zooo moe....
nog eens, toe nog eens,....nog eens naar papa.... ja, papa, steek me nog eens in de lucht... pas op ik kom af !!!

De volgende dagen heb ik dit heel veel geoefend... iedereen stond versteld van mijn kunstje, en ik wou niemand teleurstellen hé, dus oefenen, oefenen...
Maar op mijn benen staan is nog vééél leuker.... door mijn benen zakken, en dan mij terug groot proberen maken.... dansen aan de spijlen van mijn park...en af en toe is het boink....op mijn poep... of boink met mijn hoofd tegen 't bed of tegen de grond... 'k doe dan of dat het nie pijn doet hé... 'k ben wel een beetje nen stoeren hé!
'k heb sandaaltjes gekregen maatje 19, ze zijn bijna te klein, daarom mag ik ze héél veel aandoen!
en als ik die aan heb, dan is op mijn benen staan nog cooler!!!
nu proberen ze mij mijn voetjes te laten verzetten, maar euh, 'k ben nog wat bang, mag dat wel met die schoenen?... 'k ga daar toch nog effekes mee wachten ;-)

Dikke kus

Tibe